Dit jaar organiseren we op het idyllische landgoed ‘l’huis Préau’ (zie BZ 55) een inspirerende en creatieve dag voor onze lezers. Je kunt deelnemen aan diverse activiteiten en genieten van een overheerlijke, biologische en vegetarische lunch verzorgd door Rosa Ebbing en haar team.

Tijdens de dag is er tijd voor 2 workshops, één voor de lunch en één na de lunch, waarbij je kunt kiezen uit 8 verschillende activiteiten.

 

1. Boogschieten (met Marc van Disseldorp)

Wel eens gedacht aan boogschieten? Het geeft een machtig gevoel om een pijl te laten vliegen.
Boogschieten heeft minder met fysieke kracht te maken dan veel mensen denken. Ook geslacht, man of vrouw, speelt geen rol. Van groter belang is de juiste houding, evenals mentale rust, die nodig is om het ideale schot te lossen: het moment dat jij niet de pijl schiet maar de pijl zichzelf schiet…


 

2. ‘Anders’ omgaan met paarden (met Saskia Relker)

Benieuwd hoe paarden met elkaar communiceren en hoe je vriendschap met ze kunt sluiten?  Tijdens deze workshop maak je kennis met een aantal basistechnieken om ‘anders’ met paarden om te gaan.

 


3. Mozaïek (met Elsa Telder)

Laat je verrassen door je (verborgen) creativiteit en zet deze om in een mooi kunstwerk! Tijdens de workshop werken we met glas. De glassteentjes kunnen geknipt worden of plaatjes glas kunnen gesneden worden om vervolgens daarmee een voorstelling te maken. Na uitleg van de techniek gaat iedereen aan de slag en werkt haar/zijn eigen ideeën uit.


4. intuïtief schilderen (met Lajla Forrer)

Je werkt met ecoliene, zachte pastels, oliepastels en potlood. We werken nat op nat, dwz op papier dat eerst nat gemaakt is. Hierin hebben we alleen controle wat betreft de kleuren en waar ongeveer. Verder is dit een redelijk spontaan proces. Als het droog is gaan we hierin werken met de zachte pastels, oliepastels en potlood. Het is een proces van kijken en voelen en de bedoeling is dat je redelijk uit het denken gaat !


5. Zingen met Nesjomme (met Miriam Stern)

Het joodse lied wil gezongen worden met hart en ziel, oftewel met ‘Nesjomme’, het Jiddische woord hiervoor. Je maakt kennis met Hebreeuwse, Jiddische en Sefardische liederen maar ook met andere liederen uit de wereldmuziek.

 

 


6. Yoga

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kun je deelnemen aan een yogales.

 

 

 

 

 


7. Wijnproeven (met Ab Verkerk)

Hoe kies je een goede wijn? Waar moet je op letten ?

Laat je verrassen en maak kennis met  verschillende wijnen.

 


8. Rondleiding permacultuurtuin en theeproeverij (door Wadse en Mathilde)

Wil je meer weten over permacultuur? Geef je dan op voor een rondleiding en theeproeverij in de permacultuurtuin van Wadse en Mathilde.  Hun tuin  ‘La Vie Naturelle’  levert tevens de ingrediënten voor de lunch.

Wadse en Mathilde vertellen ook over hoe zij hun eco-huis hebben gebouwd van strobalen en leem. De woning is onderdeel van de rondleiding.

 

 

 

 

????????????????????????????????????Na afloop van de workshops (’s middags en tijdens de borrel) is het mogelijk producten uit de tuin te kopen en ook is het winkeltje van Preau open. Deze kleine maar leuke winkel staat helemaal vol met jams, thee, honing, zalfjes, sambal en andere dingen uit de tuin, maar daarnaast ook met cadeautjes, tassen, sieraden, brocante-spulletjes, kleding, ed.

Programma:

09.30 – 10.00 Ontvangst met koffie en thee en indeling bij de workshops

10.00 – 12.00 Workshops

12.00 – 13.30 Lunch

13.30 – 15.30 Workshops

16.00 Borrel (op eigen kosten)


Locatie: L’huis Preau in Saint Hilaire. De accommodatie ligt vlakbij Chateau Chinon en is met behulp van GPS of google maps gemakkelijk te vinden.

Er geldt een maximum van 60 deelnemers. Wacht dus niet te lang, want vol is vol!

Eigen bijdrage € 25,00 per persoon, inclusief lunch, koffie en thee.


Aanmelden

Kies 2 workshops die je voorkeur hebben. De uiteindelijke indeling wordt gedaan op de dag zelf.