Excursie Cluny: herhaald wegens succes

Geschreven door
Myra Prinsen
Geschreven op
30 juni 2024
Categorie
Plein in Cluny, Zuid bourgogne

In april gaf de Nederlandse gids Olaf Spronk speciaal voor de lezers van BZ Magazine, in samenwerking met BourgondieToerist.nl, een Nederlandstalige rondleiding door Cluny, het Palais Jean de Bourbon en de abdij. Op woensdag 7 augustus wordt deze excursie herhaald voor wie er toen niet bij kon zijn.

Rondleiding met nederlandse gids in ClunyPrecies 1000 jaar geleden werd Hugues de Semur geboren. Hij was 60 jaar abt van Cluny, breidde de orde uit over heel Europa en bouwde een gigantische kerk. Dat was reden voor BZ Magazine om exclusief voor lezers van BZ Magazine, in samenwerking met BourgondieToerist.nl, een Nederlandstalige excursie naar Cluny te organiseren.
Op woensdag 7 augustus wordt deze excursie herhaald voor wie er toen niet bij kon zijn. Eventueel kun je ook alleen de ochtend of alleen de middag meedoen.
Olaf Sponk, gids in Cluny, leidt de deelnemers rond door Cluny en laat hen het Palais Jean de Bourbon en de restanten van de abdij zien.

Het programma is als volgt:

 • 10.30-12.00 uur: rondleiding door Cluny. Tijdens een wandeling door het stadje
  maak je kennis met de geschiedenis en de bijzonderheden van Cluny en z’n
  abdij.
  Prijs: € 7,50 per persoon.
 • 12.00-14.00 uur: lunch op eigen gelegenheid en voor eigen rekening. Desgewenst gezamenlijke lunch in restaurant Le Cloître in Cluny mogelijk.
 • 14.00-15.30 uur: rondleiding door het Palais Jean de Bourbon en de abdij van Cluny.
  Prijs: € 18,50 per persoon inclusief entreebiljet voor het paleis en de abdij. Voor deelname aan het ochtend- en het middagprogramma samen bedraagt de prijs € 25 per persoon.

Kik op onderstaande knop om je in te schrijven. Een bevestiging en verdere details volgen eind juli.

Alleen leden van Bourgondische Zaken kunnen zich aanmelden. Daarvoor moet je ingelogd zijn op Bourgondische Zaken. Lukt het niet om in te loggen? Stuur dan een mailtje naar BZ.