Nieuwe boskaart Morvan en Nièvre

Geschreven door
Myra Prinsen
Geschreven op
7 februari 2024
Categorie
©Département de la Nièvre, Johan Boulet

Het departement van de Nièvre gaat samen met het Parc Naturel Régional du Morvan een nieuwe kaart van de bossen, waterpunten, wegen en paden maken voor hulpdiensten.

Aanleiding is de klimaatverandering met het toenemende risico op bosbranden. In de Nièvre is zo’n 245.000 hectaren, ongeveer een derde deel van alle grond, bedekt met bossen.

Tot nu toe zijn het departement en het natuurpark gespaard gebleven van enorme branden die grote stuk bos verwoesten zoals jaarlijks aan de orde in het zuiden van Frankrijk.

Maar bij branden in 2020 in de Morvan, realiseerde men zich dat er meer kennis nodig is voor een effectieve bestrijding. Mocht het een keer misgaan, dan moet de brandweer alle middelen hebben om efficiënt en veilig in te kunnen grijpen.

Het project kost € 200.000 en wordt mede gefinancierd door de staat. De nieuwe kaart moet in 2025 klaar zijn en omvat de gehele Nièvre en de Morvan. Dus ook de gemeenten die tot de Morvan behoren en in de andere drie departementen van Bourgondië liggen.

Foto: ©Département de la Nièvre, Johan Boulet
Bron: website departement Nièvre
Tekst: Myra PRINSEN