Anja

Voorzitter

Anja

Mijn Franse avontuur begon in 2001 in de Lot waar ik een grote chambres d’hôtes met vijf gastenkamers runde. In 2014 heb ik opnieuw het roer omgegooid en ben ik in de Nièvre neergestreken waar ik in een oude pastorie nog slechts twee gastenkamers heb. Ik heb mijn hart verpand aan het gevarieerde bocage landschap. Behalve dat ik voorzitter van BZ ben, schrijf ik af en toe een artikel voor ons prachtige blad.

Anne

Redacteur

Anne

Sinds 2005 woon ik met veel plezier in Villapourçon. Als wandelliefhebber beschrijf ik tochten in de Morvan, als tolk/vertaler schrijf ik over alles wat ik in mijn vak tegenkom en als aanhanger van een nuchter soort spiritualiteit over mijn pad van persoonlijke ontwikkeling.

Brigit

Eindredacteur

Brigit

Mijn naam is Brigit Darlang. Ik ben vanaf het eerste nummer betrokken bij BZ. Ik schrijf artikelen en verricht redactionele werkzaamheden. Door mijn brede belangstelling zijn die artikelen zeer divers: natuur, geschiedenis en onderwerpen met een sociologisch perspectief. En dit alles in de ruimste zin des woords.

Jeroen

Vice-voorzitter

Vice-voorzitter

Jeroen de Bruin, onze vice-voorzitter. Jeroen woont al ruim 19 jaar in de Morvan heeft kennis als marketingadviseur, werkte als jeugdcoach en nu als freelance trainer bij de Baak maar is vooral levenskunstenaar.

Kim

Redacteur

Redacteur

Sinds eind 2012 woon ik in de Morvan en ben inmiddels een Franse vriend, kind en huis rijker. Ik werk als agent commercial voor een makelaarskantoor wat mij enorm goed bevalt. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit om te fotograferen; verlaten panden zijn favoriet.
Ik schrijf graag over waarom ik hier zo graag woon als ‘jongere’ en doe dat met veel plezier; ook voor BZ!

Lenette

Redacteur

Redacteur

Ik ben organisatiekundige en heb een bureau voor leiderschapsontwikkeling en organisatieadvies. Ik schreef verschillende boeken, waaronder De Bourgogne. Meer dan wijn en het goede leven (2019) Sinds 2000 woon ik afwisselend in de Bourgogne en in Amersfoort.

Luda

Redacteur / eindcorrector

Redacteur / eindcorrector

In 2000 ben ik naar Dun-les-Places verhuisd, met medeneming van mijn werk; ik vertaal Engelse literatuur. Als nieuwe activiteit kwam de verhuur van een gîte erbij.
Ik vind het fijn om af en toe te kunnen schrijven over zaken die hier spelen.

Elsa

Redacteur /secretaris

Redacteur /secretaris

Ik ben 60-plusser en ik heb (zoals de meeste mensen van mijn leeftijd) heel wat levenservaring opgedaan op allerlei terrein. Eén daarvan is besturen bij stichtingen en verenigingen, meestal in de rol van secretaris. De laatste jaren was ik secretaris bij de Club du Morvan en nu secretaris bij Bourgondische Zaken.

Floor

Redacteur

Redacteur

In april 2017 ben ik met mijn gezin in Frankrijk gaan wonen en werken. Inmiddels hebben we Domaine de la Gagère, een naturistencamping, overgenomen. Voordat we naar Frankrijk verhuisden werkte ik als kennismanager bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2014 schrijf ik blogs en recent mijn eerste roman. Voor BZ schrijf ik over onderwerpen die mij interesseren.

Ida

Redacteur

Redacteur

Ik schrijf over kunst en design. Een paar jaar geleden kochten we een vakantiehuisje in de Morvan. Als studente kunstgeschiedenis raakte ik ooit gecharmeerd van de romaanse kunst in Bourgondië. Uiteindelijk koos ik toch voor de moderne kunst. Ook daarin valt hier in de omgeving veel te beleven. De lezer laat ik graag meegenieten van mijn culturele ontdekkingen.

Ingrid

Redacteur

Redacteur

Na een intensief werkend leven in Nederland in de hotellerie en managementconsultancy, heb ik zes jaar geleden gekozen voor ‘een nieuw uit te vinden leven’ in de Bourgogne. Mijn belangstelling gaat uit naar talentontwikkeling, vitaliteit en coaching. Ik schrijf graag over gepassioneerde ondernemers om hen te portretteren in Bourgondische Zaken. Daarnaast, vanuit een culinaire- en kookhobby draag ik met plezier bij aan de restauranttips in de Bourgogne.

Marianne

Penningmeester

Penningmeester

Naast de bestuursfunctie als penningmeester van de vereniging, schrijf ik regelmatig artikelen. Ik lever graag in brede zin een kritisch informatieve bijdrage aan het wonen en werken in de Bourgogne. Dankzij mijn werk via Passe Partout ben ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen en administratieve problemen in dit mooi Franse land.

Marijke

Eindcorrector

Eindcorrector

Sinds 2012 verdelen mijn man en ik onze tijd tussen het rustgevende boerenleven in de Morvan en het dynamische stadse leven in Den Haag. Voor ons een prima combinatie. Lang geleden deed ik bureauredactioneel werk bij Wolters-Noordhoff in Groningen. Sindsdien heb ik een getraind oog voor typefouten of een onevenwichtige opmaak. Leuk om met die blik alle interessante verhalen van BZ redacteuren onder ogen te krijgen.

Marion

Hoofdredacteur

Hoofdredacteur

In 2002 verhuisde ik, hoogzwanger, naar de Bourgogne. Een sprong in het diepe waar ik geen spijt van heb. Tegenwoordig verdeel ik mijn tijd tussen Nederland en Frankrijk.
In de Morvan geniet ik enorm van het buitenleven, fietsen in de heuvels én de rust & ruimte. ‘Mijn’ Bourgogne vind je in Wijn en weelde (herdrukt als Proef de weelde), een reisgids vol persoonlijke ervaringen of mijn blog.

Marnie

Redacteur / Eindredacteur

Redacteur / Eindredacteur

Na mijn werkend bestaan als interim communicatiemanager help ik graag met dat wat nodig is voor BZ. Redactiewerk of het schrijven van artikelen; bezig zijn met taal én met onze prachtige streek in Frankrijk maken me blij. Heel motiverend om in een enthousiast en deskundig team samen te werken aan een mooi magazine!

Myra

Redacteur / activiteitencoördinator

Redacteur / activiteitencoördinator

Al meer dan 20 jaar breng ik zoveel mogelijk tijd door in Bourgondië. Na mijn studie Journalistiek heb ik vooral in communicatiefuncties gewerkt. Tegenwoordig ben ik freelancer. Teksten schrijven ligt me het beste. En geen leuker onderwerp om over te schrijven dan Bourgondië. Behalve voor BZ schrijf ik ook veel voor de website www.BourgondieToerist.nl.

Pascale

Redacteur/ eindredacteur

Redacteur/ eindredacteur

Pascale is redacteur en eindredacteur voor Bourgondische Zaken.

Mirjam en Peter

Ledenadministratie

Ledenadministratie

Wij zijn Peter en Mirjam Beerkens-Wijffels. Vanaf 2024 doen wij de ledenadministratie voor BZ en dat vinden we een leuke uitdaging. We wonen vanaf 2017 in de Nievre en dat bevalt ons prima. We houden ervan om zoveel mogelijk zelf te maken en daarvan dan te genieten met vrienden en familie.

René

Redacteur

Redacteur

Sinds bijna 20 jaar woon ik een deel van het jaar in de Autunois. Tijdens mijn werkzame leven was ik muziekdocent in het voortgezet onderwijs en uitvoerend musicus. Dat laatste ben ik bij gelegenheid nog steeds in diverse ensembles, met als hoofdinstrument draailier. Op dat instrument gaf ik veertig jaar lessen en workshops. Daarnaast doe ik altijd veel organisatorisch en PR-werk voor muziek- en theaterproducties, en daar hoort het schrijven van artikelen bij. Ik houd me bij BZ dan ook vooral bezig met culturele aspecten van de Bourgogne.

Saskia

Redacteur

Redacteur

Na 4 jaar hoofdredacteur van BZ te zijn geweest, ben ik nu met veel plezier redacteur. Ik hou van maken, uitvinden en rommelen. In Frankrijk heb ik daar de ruimte voor. Tegenwoordig geef ik ook Nederlandse les NT2 aan expats. Voor BZ schrijf ik ondermeer over verbouwen en renoveren met natuurlijke materialen.