Rondleiding met Nederlandse gids in Cluny

Geschreven door
Jeroen Nierkens
Geschreven op
27 maart 2024
Categorie
Plein in Cluny, Zuid bourgogne

Voor leden van Bourgondische Zaken, organiseren we samen met Olaf Spronk (gids) en BourgondieToerist.nl een uitgebreide rondleiding door het oude stadje Cluny vanwege de 1000e verjaardag van Hugues de Semur.

Rondleiding met nederlandse gids in ClunyIn het nieuwe BZ Magazine lees je het verhaal over Hugues de Semur, de machtige abt, die 60 jaar aan het hoofd van de orde stond en Cluny in de middeleeuwen internationaal op de kaart zette.

Van zijn levenswerk, de Major Ecclesia, is helaas weinig bewaard gebleven. Maar Cluny blijft een plaats met heel veel historie. Met de uitleg van Olaf Spronk komt die weer tot leven en heb je een heel interessante middag.

Zijn rondleidingen zijn normaliter enkel in het Frans. Speciaal voor BZ wordt er nu uitleg gegeven in het Nederlands. Op het programma staat de meest uitgebreide versie met een wandeling door het centrum van Cluny, een bezoek aan het Palais de Jean de Bourbon en de abdij.

De excursie vertrekt op 27 april ’s middags om 14.00 uur en duurt 2,5 tot 3 uur. Aan het einde van de rondleiding loont het beslist de moeite om, voor het verlaten van de abdij, ook de 3D-film nog te bekijken.

Wie al voor de middag in Cluny is, kan daar eventueel de markt bezoeken. Het stadje heeft op zaterdagochtend een kleine, gezellige weekmarkt.

De kosten bedragen € 25 per persoon. Toegang tot het Palais Jean de Bourbon en de abdij zijn inbegrepen.

Kik op onderstaande knop om je in te schrijven. Een bevestiging en verdere details volgen in loop van april.

Alleen leden van Bourgondische Zaken kunnen zich aanmelden. Daarvoor moet je ingelogd zijn op Bourgondische Zaken. Lukt het niet om in te loggen?. Stuur dan een mailtje naar BZ.