Vliegende dokters in Bourgondië

Geschreven door:
Myra Prinsen
Datum:
2 januari 2023
Categorie:

Medewerkers uit de gezondheidszorg gaan wekelijks van Dijon naar Nevers vliegen om daar het tekort aan personeel mee op te vangen.

De burgemeester van Nevers, Denis Thuriot, heeft aangekondigd dat op 26 januari 2023 de eerste groep vanuit Dijon naar Nevers zal vliegen. Het gaat onder andere om artsen, verpleegkundigen en verloskundigen. Momenteel worden de behoeften in de Nivernais en de beschikbaarheid vanuit Dijon in kaart gebracht.

Er is een toestel met acht passagiersstoelen voorzien om van Dijon-Longvic naar Nevers vliegen. Voor financiering is budget aangevraagd bij de ARS (Agence Régionale de Santé). Eventueel kan ook het budget voor reiskosten van het ziekenhuis van Nevers worden aangesproken. Per vlucht moet Nevers nu zo’n € 650 per persoon betalen. Interimkrachten zijn volgens de burgemeester duurder.

Zo’n 20 medewerkers uit Dijon reizen al regelmatig over de weg of per trein naar Nevers om daar bij te springen. Het is de bedoeling vooralsnog één vlucht per week organiseren. Dat zouden er, met grotere vliegtuigen, meer moeten worden waarbij frequenter wordt gerouleerd. Streven is daarmee de kosten te verlagen. Men hoopt ook dat sommige medewerkers uit Dijon uiteindelijk besluiten om te verhuizen naar de Nièvre.

Volgens de burgemeester is het niet de bedoeling dat de mensen uit Dijon extra betaald krijgen voor het werk in Nevers. Ze komen helpen in Nevers omdat ze dat zelf willen.

Tags:

Interessante artikelen: