volle tafel tijdens BZ dag

Geschreven door:
Saskia Relker
Datum:
27 september 2022
Categorie:

Afgelopen zondag vond de BZ dag plaats. Deze keer in Moulin de Chazeu in Laizy. Deze oude watermolen bleek een goede locatie. Dat de aanwezigen échte Bourgondiërs zijn geworden bleek wel uit de volle tafel met eten.

Uit de aanblik van de zelfgemaakte spijzen viel niet op te maken dat het hier uitsluitend om Nederlandstaligen ging. Zelfs de kazen zagen er Frans uit. Ook de muziek was Frans, maar gespeeld door Fekke de Jager op de draailier en Wil Hilbrink op de accordeon.

Hoewel de ruimte niet heel groot was, was het toch ruim genoeg. en nét voldoende voor alle exposanten. Dankzij het zonnetje konden we zelfs buiten lunchen. Maar niet vóór dat we een interessante voordracht kregen door Maarten die ons aan de hand van een strip uit Astrix en Obelix een aantal leuke franse cultuur -eigenaardigheden vertelde.

De dag werd afgesloten met een ‘inmiddels’ traditionele tombola die op ludieke wijze werd gepresenteerd door Jeroen de Bruin, onze nieuwe vice voorzitter en Anja Verheij onze voorzitter. Kortom een geslaagde dag.

Hartelijk dank iedereen voor jullie aanwezigheid en alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het slagen van deze dag!

foto’s (c) Rob Croes

Klik op de foto hieronder om een impressie in beeld te bekijken. Met dank aan Jaap Poot!

 

Tags: