BZ magazine 75

Geschreven door
Redactie
Geschreven op
15 juni 2024
Categorie

Inhoud zomernummer 2024

Raphaël Thiéry in de hoofdrol

Onlangs ging een nieuwe speelfilm in première die geheel in de Morvan is opgenomen: L’Homme d’argile. De hoofdrol is voor een bekende inwoner van Anost, Raphaël Thiéry, die ook op andere aspecten van de film zijn stempel drukte.

 


Interview met een geboren kruidenvrouw

Lange tijd schreef herboriste Nataschja Derks voor BZ magazine. Maar wat is eigenlijk een herboriste? Je leest het in BZ magazine!


Mountainbiken in de Morvan

De Morvan is het walhalla voor de mountainbiker. Er zijn meer dan 100 routes, samen goed voor ruim 2100 kilometer uitgezet parcours. In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden voor makkelijk én gedurfde MTB-routes.


Aardewerk uit Nevers

In een voormalig benedictijnerklooster in Nevers (Nièvre) bevinden zich duizenden aardewerk voorwerpen. Het zijn stille getuigen van een bijna verdwenen lokale industrie. Het Musée de la Faïence in Nevers geeft een goed beeld van deze industrie en toont fraaie exemplaren.


Ouder worden: EHPAD

Een afhankelijk leven in een totaal andere omgeving kan ondanks alle verdriet heel verrassend zijn. Je leest in BZ magazine een verslag van ons bezoek aan de EHPAD in Château-Chinon waar Nadja Eisinga ons rondleidde.


Festival des Grands Lacs

Acht professionele musici treden vijf dagen lang in wisselende samenstellingen op in alle uithoeken van de Morvan met een repertoire van folk, barok en klassiek. Het Festival des Grands Lacs is dit jaar nieuw en vindt plaats van 21 tot en met 25 juli op verschillende locaties in de Morvan. Voor leden hebben we een mooie aanbieding!


En verder in dit nummer:

Franc de pied wijn

Museum Zervos

Reparatie waterpomp

Wandeling door de wijngaarden

Tips voor restaurant en wijn

Recept

Taalrubriek

Praktisch

Columns Kim & Floor

Agenda

Tags:

Interessante artikelen: