De nieuwste film die in Bourgondië is gedraaid, heet Paternel

Geschreven door:
Myra Prinsen
Datum:
26 maart 2024
Categorie:
Paternel ©Les films du clan _ Micro Climat Studios

De film Paternel is opgenomen in de kerken van Auxerre en draait sinds 27 maart in de Franse bioscopen.  

Met Paternel vertelt regisseur Ronan Tronchot het verhaal van Simon, een priester uit de 21e eeuw.  Voor de opnames koos hij Auxerre. “Het is een stad met een zeer sterk historisch en religieus verleden, en met erg mooie kerken,” zo motiveert hij die keuze.

Er is gefilmd in de Saint-Pierre kerk, alsmede op het plein en bij de klokkentoren van de Saint-Etienne kathedraal. Ronan Tronchot: “In de Saint-Eusèbe kerk was het licht prachtig, maar die wordt ’s winters verwarmd en dat bracht teveel gedoe met zich mee. Toen we in de Saint-Pierre draaiden, was het er overigens verschrikkelijk koud.”

In het bisdomsklooster en in de Saint-Germain abdij, tegenwoordig een museum, zijn eveneens enkele scènes opgenomen.

De film gaat over Simon. Hij is priester in een klein stadje in Midden-Frankrijk en is toegewijd aan zijn parochie. Tijdens een mis verschijnt Louise die hij sinds zijn tijd op het seminarie, jaren geleden, niet meer heeft gezien. Zij stelt hem voor aan de 11-jarige Aloé van wie hij de vader is. Het nieuws dat hij een kind heeft, verstoort zijn dagelijkse leven. Kan hij een goede priester zijn voor de gelovigen en tegelijkertijd een goede vader voor Aloé? Simon wil de hoogste kerkelijke autoriteiten ervan overtuigen dat zijn roeping verenigbaar is met zijn vaderliefde.

In deze film van Ronan Tronchot worden de hoofdrollen gespeeld door Grégory Gadebois, Géraldine Nakache, Lyes Salem en Anton Alluin.

 

Foto: ©Les films du clan _ Micro Climat Studios
Tekst: Myra PRINSEN