L’homme d’argile

Geschreven door
Myra Prinsen
Geschreven op
10 februari 2024
Categorie
Thierry Raphaël, L'homme d'argile

In januari ging L’homme d’argile in première. Deze film zal iedereen aanspreken die iets heeft met de Bourgogne, en met de Morvan in het bijzonder.

Deze film van Anaïs Tellenne is grotendeels opgenomen in kasteel Le Jeu in de gemeente La Comelle (71). Bovendien is een van de hoofdrolspelers, Raphaël Thiéry, woonachtig in Anost. Hij is een markante Bourgondiër, die in de hele regio bekend is als acteur, muzikant en organisator. Thiéry is de ware verpersoonlijking van de man van klei uit de titel van de film.

De eenogige Raphaël is bewaker van een leegstaand landhuis. Hij woont, bijna 60 jaar oud. met zijn moeder in een paviljoen bij de ingang van het landgoed en  verdeelt zijn tijd tussen de mollenjacht, doedelzak spelen en toertjes met de postvrouw. Alle op elkaar volgende dagen lijken hetzelfde.

Maar dan keert in een stormachtige nacht erfgename Garance terug in het ouderlijk huis. En dan zal niets meer hetzelfde zijn.

 

Tekst: René Meeuws
Foto: L’homme d’argile

 

[av_button label=’Klik hier als je op de hoogte wilt blijven van al onze interessante info’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ link=’page,1883′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” title_attr=” size-text=” av-desktop-font-size-text=” av-medium-font-size-text=” av-small-font-size-text=” av-mini-font-size-text=” margin=” margin_sync=’true’ padding=” padding_sync=’true’ av-desktop-margin=” av-desktop-margin_sync=’true’ av-desktop-padding=” av-desktop-padding_sync=’true’ av-medium-margin=” av-medium-margin_sync=’true’ av-medium-padding=” av-medium-padding_sync=’true’ av-small-margin=” av-small-margin_sync=’true’ av-small-padding=” av-small-padding_sync=’true’ av-mini-margin=” av-mini-margin_sync=’true’ av-mini-padding=” av-mini-padding_sync=’true’ color_options=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ btn_color_bg=’theme-color’ btn_custom_grad_direction=’vertical’ btn_custom_grad_1=’#000000′ btn_custom_grad_2=’#ffffff’ btn_custom_grad_3=” btn_custom_grad_opacity=’0.7′ btn_custom_bg=’#444444′ btn_color_bg_hover=’theme-color-highlight’ btn_custom_bg_hover=’#444444′ btn_color_font=’theme-color’ btn_custom_font=’#ffffff’ btn_color_font_hover=’white’ btn_custom_font_hover=’#ffffff’ border=” border_width=” border_width_sync=’true’ border_color=” border_radius=” border_radius_sync=’true’ box_shadow=” box_shadow_style=’0px,0px,0px,0px’ box_shadow_color=” animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ hover_opacity=” sonar_effect_effect=” sonar_effect_color=” sonar_effect_duration=’1′ sonar_effect_scale=” sonar_effect_opac=’0.5′ css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” id=” custom_class=” template_class=” element_template=” one_element_template=” av_uid=’av-1isuwqqv’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]