Rendez-vous aux Jardins (& Santé)

Geschreven door
Redactie
Geschreven op
24 mei 2024
Categorie
Sous la Range

Op 31 mei, 1 en 2 juni 2024 vindt weer het jaarlijkse evenement Rendez-vous aux jardins plaats. Veel tuinen openen hun deuren of organiseren speciale rondleidingen. Via deze link vind je het complete programma waarbij je kunt inzoomen op de kaart om het aanbod in jouw omgeving te vinden.

Maison du Parc du Morvan

Op zaterdag en zondag doet ook het Maison du Parc in Saint-Brisson (Morvan) mee aan dit evenement met betaalde en gratis activiteiten. Zo kun de botanische tuin bezoeken en al je zintuigen laten prikkelen. Tijdens deze workshop leer je over zaad & zaaien. Ook kun je mee op een rondleiding over de relatie tussen landbouw en landschap die wordt afgesloten met een proeverij van kruidenthee en kefir in de Bistrot du Parc. Vergeet niet om vooraf te reserveren voor de workshops en rondleidingen!

Het complete programma vind je hier: Rendez-vous à la Maison du Parc du Morvan

Jardins & Santé

In het lentenummer van BZ magazine schreven we over Jardins & Santé, particulieren die hun tuinen openstellen tegen een kleine vergoeding. Een vergoeding die gaat naar de stichting Jardins & Santé die  zorginstellingen ondersteunt bij het creëren van therapeutische tuinen. In het magazine lees je het interview met Joke Cats. De foto van haar tuin Le Jardin sous la Range hebben we gebruikt voor onze Facebookpagina. Daarop kregen we gelijk vragen waar deze prachtige tuin ligt. Dat is in Villapourçon in de Nièvre. Dit jaar doet zij samen met enkele tuinvrienden uit de Nièvre opnieuw mee. De laatste informatie voor deze nieuwe editie lees je in het artikel Twee weekenden achtereen privétuinen bezichtigen.

Tags: